boerderij
landbouw
boerderij
landbouw
previous arrow
next arrow

De boerderij

boerderij essenhoeve winterHet landbouwbedrijf aan de Bosweg is al generaties in handen van de familie Risseeuw. Akkerbouw was een belangrijke inkomstenbron, maar overgrootvader en grootvader Risseeuw waren ook enthousiaste paarden- en koeienfokkers. De paarden zijn er nog steeds. Maar in plaats van stevige koudbloed werkpaarden bieden we nu plaats aan tien veel slankere pensionpaarden. De eigenaren verzorgen hun paarden zelf, wij zetten ze alleen in de wei en voederen de dieren. Ook worden net als vroeger nog steeds tarwe, vlas en suikerbieten verbouwd.

Als gast merk je zijdelings dat je logeert op een agrarisch bedrijf. Je ziet de machines en wie weet maak je aan het einde van de zomer wel de tarweoogst mee.
Of 's winters? Is de Essenhoeve dan geen plaatje? 's Avonds kun je kijken hoe de ruiters hun paarden trainen in de verlichte buitenbak.

Al met al zijn er genoeg interessante agrarische zaken te zien. Zo ben je helemaal weg van de dagelijkse beslommeringen van thuis. Bij ons kun je echt op adem komen.